Alle artikler
Crowdfunding

6 gode grunner til å søke bedriftslån hos Monio

Trenger din bedrift finansiering? Monio henvender seg til små- og mellomstore bedrifter som har behov for finansiering til vekst- eller eiendomsprosjekter. Her er 6 grunner til å søke bedriftslån hos oss.
6 gode grunner til å søke bedriftslån hos Monio
Elias Magan
Senior Analytiker i Monio

Publisert
06
.
12
.
2022
Lesetid
3 min
Sist oppdatert
6
.
12
.
2022
6 gode grunner til å søke bedriftslån hos Monio
Her er 6 gode grunner til å søke bedriftslån hos Monio

Monio fokuserer på bedriftenes behov og vurderer hver søknad individuelt uten tradisjonelle rammer. Du kan enkelt engasjere tusenvis av investorer gjennom crowdfunding av lån. Her får du 6 gode grunner til å søke bedriftslån hos Monio.

1. Engasjer tusenvis av investorer

Finansiering er en viktig, men langt fra den eneste innsatsfaktoren en bedrift trenger for å skape veksten de ønsker. Bedriften må ha et attraktivt produkt eller tjeneste, flere gode kunder og gjerne et lokalt samfunn som heier på dem og ønsker at de skal lykkes. Og det er nettopp dette crowdfunding legger til rette for. Det er en perfekt måte å engasjere mennesker som tror på veksten til selskapet med kapitalbehov. I tillegg til å senere konvertere dem om til både kunder og ambassadører av merkevaren.

Vi tilrettelegger for at folk som har tilgjengelig kapital, blir koblet direkte med bedrifter som trenger penger for å vokse. For oss gir det mening at penger skal være tilgjengelig, og blir satt i arbeid.

2. Lån fra kr 100 000 - kr 40 mill.

Bedrifter kan søke om lån fra kr 100 000 til kr 40 mill. Dersom det er et stort lån så kan det lønne seg å dele opp finansieringen i flere faser, slik som Geilo-baserte MG Eiendomsutvikling AS har gjort med flere prosjekter. Da betaler du renter kun for perioden du faktisk har behov for pengene.

3. Fast rente fra 6% - 12%

På Monios plattform har bedriftslånene typisk mellom 6% - 12% rente p.a. Vi tilbyr annuitetslån med månedlig tilbakebetaling av renter og avdrag, men også ballonglån hvor det betales avdrag kun i siste termin. Dette kan være den beste løsningen for eiendomsprosjekter hvor prosjektet skal selges eller refinansieres. Lånets løpetid kan være mellom 6 og 36 måneder. 

4. Få personlig svar innen dager, ikke uker

Selve kvalifiseringsprosessen tar kun kort tid. Etter at søknaden er sendt vil det bare ta noen dager før du hører fra oss. Etter den første vurderingen vil du bli bedt om å sende oss mer informasjon om selskapet eller prosjektet. Dette inkluderer eksempelvis siste årsregnskap, tidligere prosjekter som bedriften har gjennomført og nøkkelpersoner i bedriften. Vi hjelper til med å sørge for at du får presentert bedriften din på best mulig måte.

Vurderer din bedrift å søke om lån? Dette trenger du for en raskere låneprosess!

5. Fleksible prosesser og lavere krav til egenkapital 

Monio har mer fleksibel låneprosesser og lavere krav til egenkapital enn tradisjonelle banker. Sikkerheten reduserer risikoen for investorene, og hvor mye sikkerhet du kan stille for lånet påvirker renten som du kan få via Monio. Men ikke alle bedrifter kan stille minimum 20-30% egenkapital. Hos oss kan du realisere prosjekter men så lite som 5% egenkapital. Sikkerheten kan typisk være pant i fast eiendom, selskapsgaranti, pant i varelager og kundefordringer og/eller en personlig garanti fra bedriftens eiere og/eller leder.

6. Hos oss er det ingen skjulte gebyrer

Hos Monio er det ingen skjulte gebyrer! Ved etablering av lånet tar Monio et etableringsgebyr som inkluderer utarbeidelse av låneinvitasjonen og administrasjon av låneprosessen. Etableringsgebyret kan variere basert på typer panteavtaler og markedsføring tilknyttet kampanjen.

Hva slags bedrifter kan få lån?

Før du setter i gang med å søke bedriftslån er det lurt å sjekke at bedriften din kvalifiserer. Du kan enkelt sjekke om bedriften din kvalifiserer ved å søke opp bedriften din her eller sjekke av kriteriene under:

  • Registrert som aksjeselskap i Brønnøysundregistrene
  • Bedriften må være kredittverdig uten betalingsanmerkninger
  • Positiv egenkapital
  • Bedriften må kunne betjene renter og avdrag for lånet det søkes om

Fyller din bedrift kriteriene over?

Innholdet i artikkelen er ikke finansiell rådgivning fra Monio. Husk at all form for investering innebærer risiko for å tape hele eller deler av det investerte beløpet.