Alle artikler
Crowdfunding

Denne finansieringsmodellen har gitt eiendomsselskapet bedre salgspriser

Ved å finansiere byggeprosjektene gjennom crowdfunding, opplever eiendomsselskapet TA-Eiendom AS at de får høyere pris når den ferdige boligen selges.
Denne finansieringsmodellen har gitt eiendomsselskapet bedre salgspriser
E24

Publisert
19
.
10
.
2022
Lesetid
3 min
Sist oppdatert
18
.
10
.
2022
Denne finansieringsmodellen har gitt eiendomsselskapet bedre salgspriser
Denne finansieringsmodellen har gitt eiendomsselskapet bedre salgspriser

Som om ikke det var nok, er også erfaringen at prosjektene blir raskere ferdig og krever mindre administrasjon.

– Nøkkelen til disse fordelene ligger i crowdfundingen. Ved å slippe den tradisjonelle bankens krav til forhåndssalg, kan vi gjøre et objekt nøkkelferdig basert på våre planer. Det krever mindre administrasjon enn å skulle ferdigstille etter kundens ønsker og spesifikasjoner. I tillegg viser det seg at salgsprisen blir bedre på et ferdig, håndfast produkt, enn på planer og potensielt resultat, sier Viggo Ekeberg Amundsen, gründer og styremedlem i TA-Eiendom AS.

Sikrer kvalitet og risiko

TA-Eiendom AS er et relativt nytt selskap som ble etablert i 2018, men har allerede opparbeidet seg en eiendomsportefølje med antatt markedsverdi på over 16 millioner kroner. Det unge eiendomsutviklingsselskapet har ikke bare nytt godt av Monios finansiering, men også generelle økonomiske kompetanse og veiledning.

– Monios lånesøknadsprosesser er veldig ryddige. De er dyktige til å sette seg inn i prosjektene vi ønsker å finansiere og bidrar med nyttig innspill og kvalitetssikring. Vi har ved flere anledninger valgt bort prosjekter fordi Monio sitt salgsteam har «anbefalt» oss til å revurdere lønnsomhetsgraden, sier Ekeberg Amundsen.

Søk om eiendomslån her!

FÅR BEDRE PRISER MED RIKTIG FINANSIERING: Viggo Ekeberg Amundsen, gründer og styremedlem i TA-Eiendom. Foto: Privat

Fakta: TA-Eiendom

  • Etablert i 2018
  • Heleid av investeringsselskapet Pathfinder Invest AS
  • Eier pr. september 2020 eiendommer med antatt salgsverdi kr 16,6 mill.

Trinnvis finansiering

Der en tradisjonell långiver kan se seg blind på byggekostnader, ser Monio på både dette og antatt markedspris på det ferdige objektet. I tillegg er det vanlig å dele finansieringen opp i faser. På denne måten reduseres risikoen, både for låntaker og investorer.

– Vi ser ofte bredere på hele prosjektet og har kortere prosesser, enn tradisjonelle banker. Ved å følge prosjektet gjennom de forskjellige fasene holder vi god kontroll, og betaler ut lån til de forskjellige byggetrinnene. Hvert enkelt byggetrinn blir en egen lånekampanje på vår plattform. Dette betyr lavere finansieringskostnad for utbygger og redusert risiko for investorene, sier kommersiell leder i Monio, Marius Dybdahl.
Marius Dybdahl, CEO i Monio. Foto: Monio

Bygg først, selg etterpå

TA-Eiendom AS driver hovedsakelig med rehabilitering av eiendom for utleie, i Trondheim. Med crowdfunding så bedriften muligheten for å gå inn i utviklings- og byggemarkedet. Spesielt var det muligheten for å bygge først og selge etterpå som var interessant.

– Nå holder vi på med en tomannsbolig i Byåsen. Her har vi nettopp hentet penger til tomtekjøp, og skal snart starte grunn- og betongarbeid og råbygg. I tillegg planlegger vi å fullfinansiere to eneboliger i sammen område, gjennom Monio, sier Viggo Ekeberg Amundsen.

Både for nye og etablerte

Marius Dybdahl forteller at lånefinansiering via Monio fungerer bra, både for nyetablerte bedrifter, så vel som mer erfarne. Her kan bedrifter finansiere hele sitt prosjekt, eller bruke Monio som et supplement til sin bank.

– Over tid bygger låntakere tillit og beviser at de kan betjene lånene. Gjentatte prosjekter med gode resultater vil naturligvis også påvirke betingelsene vi kan gi. I tillegg bygger låntakerne også tillit hos investorene, og det er dem som selv bestemmer hvilke lån de ønsker å legge penger i, avslutter Dybdahl.

Klar for å komme i gang med nye prosjekter?
Sjekk om din bedrift kvalifiserer for Monios eiendomslån her

Fakta: Monio

Monio er en digital plattform som tilrettelegger for at du kan realisere enda flere eiendomsprosjekter. Løsningen er tilrettelagt for små- og mellomstore utviklere som trenger å finansiere eiendomsprosjekter mellom kr 5-30 millioner. Monio setter bedrifter i direkte kontakt med investorer, og kan også være en god løsning i kombinasjon med banklån.
  • En digital plattform som setter bedrifter i kontakt med investorer.
  • Over 260 millioner kroner formidlet via plattformen, og over 22.700 investeringer gjennomført.
  • Monio er et heleid datterselskap av SpareBank 1 SR-Bank ASA
Innholdet i artikkelen er ikke finansiell rådgivning fra Monio. Husk at all form for investering innebærer risiko for å tape hele eller deler av det investerte beløpet.