Alle artikler
Crowdfunding

Elin investerer i bedriftslån fordi det gir forutsigbarhet

Det finnes flere måter å investere på enn i fond og aksjer. Investering i bedriftslån er fortsatt en relativt ny måte å investere på. Elin Bergli Bang investerer i bedriftslån fordi det gir henne forutsigbarhet.
Elin investerer i bedriftslån fordi det gir forutsigbarhet
Nora Staff
Marketing Manager i Monio

Publisert
25
.
04
.
2022
Lesetid
2 min
Sist oppdatert
25
.
04
.
2022
Elin investerer i bedriftslån fordi det gir forutsigbarhet
Elin investerer i bedriftslån fordi det gir forutsigbarhet

Det finnes flere former for investering i Norge – alt fra å sette penger i ulike typer fond til å investere i bedriftslån. Investorer på Monio sier at de opplever å investere i bedriftslån som et tryggere investeringsalternativ enn andre alternativer som har god forventet avkastning.

Investor Elin Bergli Bang investerer i bedriftslån fordi det gir forutsigbarhet som hun ikke har når det kommer til aksjer og fond. Hun har vært kunde hos Monio helt fra begynnelsen og har siden den gang investert i flere bedriftslån.

De viktigste faktorene når hun vurderer å investere i et bedriftslån

Teamet bak bedriften er ganske avgjørende når jeg vurderer et lån jeg skal investere i. Teamet bak de ulike bedriftene jeg har investert i har vært litt mer spenstige enn andre bedrifter. Det er spennende at det er mange forskjellige typer bedrifter og mennesker. Jeg går inn og leser på kampanjen også følger jeg magefølelsen. Jeg gransker ikke regnskapstallene men investerer i de lånene og kampanjene som jeg synes at høres spennende ut og som føles riktig for meg.

Når det gjelder bransjer og forretningsmodeller så er det ingen faste jeg ønsker å støtte. Det går mer på om jeg synes konseptet ser bra ut når jeg leser gjennom den aktuelle kampanjen.

Den viktigste faktoren for meg når jeg vurderer et lån jeg skal investere i er at det må være noe og noen jeg har tro på. Utover det så må prosjektet se spennende ut og det må være noe jeg har lyst til å støtte. Det er i bunn og grunn magefølelsen min som er den mest avgjørende faktoren når jeg vurderer et lån.

Les om hvordan du kan tjene penger på eiendom uten å eie!

Risiko og forutsigbarhet ved investering i bedriftslån

Det er alltid en risiko forbundet med å låne ut penger. Med det sagt så stoler jeg på at Monio har gjort jobben sin og at bedriftene vil tilbakebetale pengene. Det å investere i crowdfunding av lån gir meg forutsigbarhet ettersom at jeg vet hva jeg får igjen. Dette er forutsigbarhet som man ikke har når det kommer til aksjer og fond.

Monio gjør det mulig for investorer å stille spørsmål direkte til bedriftene, inne på hver enkelt kampanje. Dette gjør at risikoen reduseres ved at man får mulighet til å stille spørsmål og få svar på eventuelle ting man lurer på som ikke er dekket i kampanjeteksten.

Elin anbefaler folk å investere i bedriftslån

Jeg synes det er gøy å støtte norske bedrifter i tillegg til at det er forutsigbart. Jeg vil anbefale folk å prøve det! Man trenger jo ikke å gå inn med en så høy sum. Det er også morsomt å investere en liten slant her og der, og føle at du bidrar til at norske bedrifter kan vokse.

Innholdet i artikkelen er ikke finansiell rådgivning fra Monio. Husk at all form for investering innebærer risiko for å tape hele eller deler av det investerte beløpet.