Alle artikler
Crowdfunding

Et engasjert team er en viktig faktor for investor Marianne Wahlstrøm

For Marianne Wahlstrøm er et engasjert team med god erfaring helt avgjørende når hun skal investere i et lån.
Et engasjert team er en viktig faktor for investor Marianne Wahlstrøm
Nora Staff
Marketing Manager i Monio

Publisert
19
.
10
.
2022
Lesetid
3 min
Sist oppdatert
18
.
10
.
2022
Et engasjert team er en viktig faktor for investor Marianne Wahlstrøm
Et engasjert team er en viktig faktor for investor Marianne Wahlstrøm

Ingenting er viktigere enn et engasjert team for Marianne når hun vurderer om hun skal investere i et lån. I denne artikkelen blir vi bedre kjent med den kvinnelige investoren og hennes tanker rundt å investere gjennom crowdfunding av lån.

Hvorfor er du investor på Monio?

Det begynte med nysgjerrighet på plattformen deres. Det er spennende å ta del i crowdfunding i tillegg til å prøve det ut som en alternativ sparemåte. Nå synes jeg det er gøy å følge med på nye prosjekter og initiativer.

Hvor avgjørende er et engasjert team for deg når du vurderer å investere i et lån?

Teamet bak bedriften er helt avgjørende for om jeg velger å investere i et lån. For meg er det viktig å ha tro på menneskene bak initiativene og konseptene de presenterer. Jeg ønsker helst å ha tro på at pengene blir tilbakebetalt.

Hvilke bransjer eller forretningsmodeller ønsker du å støtte?

Det er egentlig ingen faste bransjer eller forretningsmodeller jeg støtter, men jeg har mest interesse innenfor teknologi og miljøvern. Jeg ønsker generelt å støtte bærekraftige prosjekter, sier Marianne.

Monio ble med når Marianne møtte Nicolai Skarsgård, lege og daglig leder i Hjemmelegene, som var det første crowdfunding lånet hun investerte i gjennom Monio. Ved hjelp av sin digitale plattform bringer Hjemmelegene hjemmebesøket tilbake til folket.

Marianne sier at hun egentlig ikke rakk å lese noe særlig om bedriften eller kampanjen før hun investerte, grunnet tidspress, men at hun hadde troverdighet i en legetjeneste innenfor helsesektoren. Lånet til Hjemmelegene på kr 500 000 ble fulltegnet på under 5 timer. Wahlstrøm er en av de 70 investorene som ønsket å satse egne penger på selskapets vekst. Marianne synes det er kult å få møte menneskene bak bedriften man har støttet, høre om veksten siden lånet ble fulltegnet og om veien videre.

Les hvordan du kan tjene penger på eiendom uten å eie!


Hvilke faktorer er viktige for deg når du vurderer et lån du skal investere i?

De viktigste faktorene for meg er at det er gode engasjerende initiativer og et engasjert team jeg har troen på. Det handler mer om å kunne bidra til å realisere noen sin drøm fremfor å tjene store penger, men det er selvsagt også gøy å kunne tjene noe i tillegg.

Hva er dine tanker rundt risiko og hvordan du vurderer den i forbindelse med mulig avkastning?

Jeg kan ta risiko hvis produktet eller tjenesten er spennende og det er en bedrift jeg har lyst til å støtte. Med det sagt så investerer jeg bare penger jeg har råd til å tape.

Hvordan opplever du det å investere i crowdfunding av lån kontra andre investeringsformer?

Det oppleves meningsfylt å kunne bidra til økt innovasjon og at noen får mulighet til å teste ut drømmen sin. Jeg synes det er fint å kunne følge med på utviklingen til selskapene man har investert i.

«Det oppleves meningsfylt å kunne bidra til økt innovasjon og at noen får teste ut drømmene sine.» - Marianne Wahlstrøm, investor hos Monio

Har du noen erfaringer du ønsker å dele med andre som vurderer å investere via Monio?

Noen av lånene blir fort fulltegnet, men man må ikke la seg forhaste. Det er viktig å føle seg trygg på hvilke, og hvor store, lån man er komfortabel med å investere i.

Andre investorer på Monio

Vi håper dere fant erfaringene og tipsene til investor Marianne Wahlstrøm nyttig. Den kvinnelige investoren har tidligere investert i lån til Gulating Ølutsalg, KOK og Hjemmelegene gjennom monio.no. Gjør som Marianne og ta del i veksten til norske vekstbedrifter! På utforsk-siden kan du lese mer om de nye crowdfunding kampanjene hos Monio.

Innholdet i artikkelen er ikke finansiell rådgivning fra Monio. Husk at all form for investering innebærer risiko for å tape hele eller deler av det investerte beløpet.