Invester smartere med BSU og andre alternativer

Å spare penger er en viktig del av ens personlig økonomi, men det kan være utfordrende å finne de beste alternativene for sparing.
Invester smartere med BSU og andre alternativer
Monio

Publisert
24
.
02
.
2023
Lesetid
2 min
Sist oppdatert
24
.
02
.
2023
Invester smartere med BSU og andre alternativer
En høy boligblokk.

Å spare penger er en viktig del av ens personlig økonomi, men det kan være utfordrende å finne de beste alternativene. Heldigvis finnes det flere alternativer til den tradisjonelle sparekontoen, som kan hjelpe deg med å øke avkastningen på sparepengene dine.

Det er flere måter å spare penger på men en av de mest fordelaktige metodene er bruk av BSU konto. I tillegg til boligsparekonto er også våre tjenester og investering i lån noe som kan hjelpe deg med å spare smartere.

Hva er BSU konto?

BSU står for Boligsparing for Ungdom og er en konto spesielt utviklet for personer under 34 år som ønsker å spare til sin første bolig. Med BSU konto kan du spare inntil 27 500 kroner i året, og du får en skattefordel på 10 % av det du sparer. Dette betyr at du kan få inntil 2 750 kroner i skattefradrag hvert år.

Hvorfor er BSU konto lurt?

BSU konto er en av de mest fordelaktige sparingsmetodene for unge mennesker som planlegger å kjøpe sin første bolig. Det skyldes at det gir en god avkastning på pengene du sparer. I tillegg gir skattefordelen deg en mulighet til å øke avkastningen ytterligere.

Det er viktig å merke seg at pengene du sparer på BSU konto kan kun brukes til boligformål, som kjøp av bolig og nedbetaling av gjeld, og at det er visse begrensninger på hvor mye du kan spare hvert år.

Eier du imidlertid en bolig får du ikke skattefradrag på BSU kontoen din. Du får likevel fordel av rentene på kontoen men det vil være lurt å sette pengene til å arbeide for deg.

Hvorfor ikke bare ha pengene dine på en sparekonto?

Selv om det kan være fristende å ha pengene dine på en sparekonto for å ha tilgang til dem når du trenger dem, er det ikke den mest fordelaktige metoden for sparing.

*Eksempel med 1,5 % negativ realavkastning på sparekonto og 6 % positiv realavkastning ved investering i eiendomslån via Monio.

Sparekontoer gir vanligvis en lav avkastning, og pengene dine jobber ikke for deg på samme måte som de ville gjort hvis du investerte dem i en annen type sparing. Dette betyr at pengene dine kan tape seg i verdi over tid på grunn av inflasjon.

Hvordan kan Monio hjelpe deg med å investere smartere?

Vi tilbyr lånebasert crowdfunding som kan hjelpe deg med å spare smartere. Avkastningen du får som investor i våre kampanjer er renten på lånet og typisk ligger denne renten mellom 6-12%.

Men husk at selv med gode renter er det en risiko. Ved å investere i lån utsettes hele beløpet for tapsrisiko, ikke bare avkastningen.

Lær mer om crowdfunding og våre tjenester eller bli investor allerede i dag!

Innholdet i artikkelen er ikke finansiell rådgivning fra Monio. Husk at all form for investering innebærer risiko for å tape hele eller deler av det investerte beløpet.