Alle artikler
Crowdfunding

Investor Aleks opplever crowdlending som et tryggere investeringsalternativ

Vi tok en prat med investor Aleks Gisvold, for å få et bedre innblikk i fordeler ved å investere gjennom crowdfunding av lån og litt om hans investeringsstrategi.
Investor Aleks opplever crowdlending som et tryggere investeringsalternativ
Nora Staff
Marketing Manager i Monio

Publisert
21
.
02
.
2023
Lesetid
3 min
Sist oppdatert
21
.
02
.
2023
Investor Aleks opplever crowdlending som et tryggere investeringsalternativ
Investor Aleks opplever crowdlending som et tryggere investeringsalternativ

Investor Aleks Gisvold synes at crowdfunding oppleves som en tryggere investering fremfor andre alternativer som har god forventet avkastning. Aleks har erfaring med crowdfunding av lån og har investert i hele 28 lån via Monio.no. I dette blogginnlegget blir vi bedre kjent med investoren og får et innblikk i prosessen hans bak en investering.

Hvorfor valgte investor Aleks Gisvold, Monio?

Jeg synes investeringsplattformen til Monio er spennende. Tidligere befant investeringsporteføljen min seg i fond, men de siste årene har jeg fått øynene opp for investering gjennom lån. Jeg mener at det å investere gjennom lån på mange måter er enklere enn å investere i aksjer på børsen. Investering gjennom folkefinansiering av lån har en god forventet avkastning og bedriftene er mer interessante enn å investere i fond. Les mer om hvordan crowdfunding passer inn i en diversifisert investeringsportefølje.

Hvilke bransjer eller forretningsmodeller ønsker du å støtte?

Jeg har ikke en bransjespesifikk investeringsstrategi, men vurderer hvert enkelt lån individuelt. Bedrifter som Hjemmelegene har vært interessante fordi de prøver å tenke nytt, ved å gjeninnføre det gamle hjemmebesøket. Gulating lånene som finansierer enten åpningen eller utviklingen av en Gulating Pub eller et Gulating Ølutsalg er interessante fordi jeg kunne ta turen innom, og tenke «dette stedet er bittelitt mitt», enten jeg er innom for å handle eller sitter på en krakk i baren.

Les hvordan du kan tjene penger på eiendom uten å eie!

Hvilke faktorer er viktige for deg når du skal investere i et lån?

Nøkkeltallene er avgjørende for meg. Det vurderer jeg opp mot troen jeg har på at bedriften kan lykkes og inntrykket jeg har av det de skriver på Monio. Jeg prøver også å leve etter mottoet «vote with your wallet». Maaslev, for eksempel, var veldig interessant fordi jeg personlig er for mer bruk av sykkel i hverdagen, og jeg investerte i lånet fordi jeg ønsker at de skal lykkes.

«Nøkkeltallene er avgjørende for meg.» - Investor Aleks Gisvold

Hva er dine tanker rundt risiko og avkastning?

Folkefinansiering av lån oppleves som en tryggere investering enn andre alternativer som har god forventet avkastning. Det er litt mindre turbulent enn hva børsen kan være. Har man ikke tid til å følge med på markedet med argusøyne, mener jeg at folkefinansiering av lån er et svært godt investeringsalternativ. Lån med avtalt lånetid og en forventet tilbakebetalingsplan er mye enklere enn å investere i aksjer i en oppstartsbedrift.

Har du noen erfaringer du ønsker å dele med andre som vurderer å investere via Monio?

For to år siden var jeg ekstremt risikosky. Jeg gjorde det alle ekspertene fraråder oss fra å gjøre: jeg lot alle pengene stå i banken, med elendig rente. Monio har vært en veldig god plattform for å lære om investeringer. Samtidig er det utfordrende og spennende nok til at jeg følger med flere ganger i uken for å vite hvilke lån som er aktive. Det at jeg kunne starte med kun kr 1 000 i et lån med sikkerhet var helt avgjørende for at jeg valgte å legge inn en innsats. En innsats for å endelig forstå hvordan jeg aktivt kunne investere sparepengene mine, fremfor å la dem stå i banken.

På Monio har investor Aleks Gisvold investert i totalt 28 lån, alt fra eiendom til en moderne vinhandler i vekst. Gjør som Aleks, bli investor og ta del i veksten til norske vekstbedrifter!

Andre investorer på Monio

Vi i Monio synes det er utrolig gøy å bli bedre kjent med våre investorer og høre mer om hvilke faktorer som er avgjørende når de skal investere i crowdfunding av lån.

Innholdet i artikkelen er ikke finansiell rådgivning fra Monio. Husk at all form for investering innebærer risiko for å tape hele eller deler av det investerte beløpet.