Alle artikler
Crowdfunding

Slik kan du tjene penger på eiendom uten å eie

Nordmenn liker å bruke penger på eiendom, både for å bo og investere. Tradisjonelt har vi investert penger i egen bolig, i tillegg til fritidseiendom eller utleiebolig for dem med penger til overs.
Slik kan du tjene penger på eiendom uten å eie
Monio

Publisert
06
.
01
.
2023
Lesetid
2 min
Sist oppdatert
6
.
01
.
2023
Slik kan du tjene penger på eiendom uten å eie
Slik kan du tjene penger på eiendom uten å eie

For den avanserte investor har det vært muligheter for investeringer i eksempelvis obligasjoner til eiendomsutviklere og andre typer plasseringsinstrumenter. For vanlige småsparere eller litt større sparere har egen bolig og utleiebolig vært løsningen.

Få god sikkerhet

Med denne måten å investere på følger det en rekke krav. Både kompliserende økonomiske krav, som høy egenkapital ved kjøp av sekundærbolig, eller krav til deg som utleier.

Ved å plassere penger i crowdfunding av eiendomslån, kan selv den semiprofesjonelle investoren tjene penger i eiendomsmarkedet.

– For investorer som klassifiseres som ikke-profesjonelle, er det få investeringsmuligheter med sikkerhet i fast eiendom, uten å eie fysisk eiendom. Crowdfunding gir nettopp denne eksponeringen for semiproffe investorer og er en god avkastningsmulighet, uten at man må være vaktmester, sier senioranalytiker i Monio, Elias Magan.

Utforsk eiendomslån: Invester i aktive lån her!

Elias Magan, senioranalytiker i Monio. Foto: Schibsted Partnerstudio

Fakta: Monio

Monio er en digital plattform som tilrettelegger for at du kan realisere enda flere eiendomsprosjekter. Løsningen er tilrettelagt for små- og mellomstore utviklere som trenger å finansiere eiendomsprosjekter mellom kr 5-30 millioner. Monio setter bedrifter i direkte kontakt med investorer, og kan også være en god løsning i kombinasjon med banklån.
  • En digital plattform som setter bedrifter i kontakt med investorer.
  • Over 260 millioner kroner formidlet via plattformen, og over 22.700 investeringer gjennomført.
  • Monio er et heleid datterselskap av SpareBank 1 SR-Bank ASA

Velg lånene du vil bidra til

Gjennom Monios eiendomslån velger investorene selv hvilke prosjekter og bedrifter de ønsker å låne penger til. Hver lånesøknad blir nøye gjennomgått av Monios saksbehandlere. Før lån blir innvilget og investorer kan tegne seg, er det gjort grundige analyser av prosjektets lønnsomhet, låntakeren og nøkkelpersoner i bedriften.

– Investorer vurderer forventet avkastning mot potensiell nedside. Fordi investeringene er sikret i fast eiendom, reduseres tapsrisikoen. Siden 2018 har investeringer via Monio en gjennomsnittlig avkastning på 7,5 prosent etter å ha trukket fra konstatert tap, sier Magan.

Vil du prøve? Bli investor i dag og invester i eiendomslån med god avkastning

Godt rustet for markedsfall

Kommersiell leder i Monio, Marius Dybdahl, legger til at sikkerhetsmarginene er gode på Monios eiendomslån. Det betyr at mye må gå galt for låntakeren, eller i eiendomsmarkedet generelt, for at investorene skal tape pengene sine.

– All informasjon er tilgjengelig for alle som ønsker å lese seg opp før de eventuelt investerer. Vanligvis kan prosjektene vi formidler lån til, selges for 20 prosent under estimert markedsverdi hvis det skulle gå galt. Det betyr at vår modell bør tåle både konjunkturer og verdifall, sier Dybdahl.
Marius Dybdahl, CEO i Monio. Foto: Monio
Om Monio

Monio er en digital plattform som tilrettelegger for at du kan realisere enda flere eiendomsprosjekter. Løsningen er tilrettelagt for små- og mellomstore utviklere som trenger å finansiere eiendomsprosjekter mellom kr 5-30 millioner. Monner Crowd setter bedrifter i direkte kontakt med investorer, og kan også være en god løsning i kombinasjon med banklån.

  • Lansert i Norge i 2018 (selskapet het tidligere Monner)
  • Monio er et heleid datterselskap av SpareBank 1 SR-Bank ASA
  • En digital plattform som setter bedrifter i kontakt med investorer
  • #1 i Norge på finansiering av eiendomsprosjekter og prosjekter med sikkerhet i fast eiendom
Mer
Innholdet i artikkelen er ikke finansiell rådgivning fra Monio. Husk at all form for investering innebærer risiko for å tape hele eller deler av det investerte beløpet.