Alle artikler
Investering

Vegar investerer i bedriftslån for å spre risiko

Investor Vegar er opptatt av å spre risiko ved å investere i flere lån. Han deler sine erfaringer og tanker rundt nettopp det å investere i lån.
Vegar investerer i bedriftslån for å spre risiko
Nora Staff
Marketing Manager i Monio

Publisert
25
.
04
.
2022
Lesetid
3 min
Sist oppdatert
25
.
04
.
2022
Vegar investerer i bedriftslån for å spre risiko
Vegar investerer i bedriftslån for å spre risiko

Vegar Knudsen Vatn har investert i over 25 lån via Monio siden februar 2018. Han er en aktiv investor som er opptatt av å spre risiko og vi har spurt hva som er viktigst for han når han skal investere i lån og hvorfor dette er en interessant investeringsmulighet for han.

Vegar investerer i flere lån for å spre risiko

«Jeg investerer i aksjefond, kryptovaluta og lån; hvor jeg tror lånene gir den sikreste avkastningen av disse investeringstypene. Jeg investerer relativt små beløp i veldig mange lån, så jeg vil fortsatt tjene penger om noen av lånetakerne ikke klarer forpliktelsene sine. Jeg investerer på Monio for å ha en variert investeringsportefølje og for å spre risiko,» sier Vegar.

Hvor avgjørende er teamet bak bedriften for deg når du vurderer å investere i et lån?

Teamet bak bedriften er viktig når jeg vurderer å investere i et lån. Jeg har droppet noen lån fordi jeg ikke fikk et godt inntrykk av ledelsen i presentasjonen av bedriften.

Hvilke bransjer eller forretningsmodeller ønsker du å støtte?

«Jeg investerer gjerne i lån til eiendomsprosjekter, det har jeg troen på at er veldig trygt. Forretningsideer som har med fornybar energi å gjøre er jeg også interessert i,» sier Vegar.

Vegar har investert i flere av lånene til MG Eiendomsutvikling AS via Monio. Han har i tillegg investert i lån til eiendomssprosjektene til DaysOff, Alfa Boligeiendom, Utopia Eiendom, AS-Eiendom og Quality Eiendom, så det er ingen tvil om at investoren ønsker å støtte eiendomsinvesteringer.

Hvilke faktorer er viktige for deg når du vurderer et lån du skal investere i?

Jeg prøver å vurdere hvor trygg investeringen er. Hvis det er noe som skurrer, dropper jeg det eller investerer kun et lite beløp. Jeg ser på regnskapene, ledelsen og hvordan firmaet presenterer seg selv når jeg vurderer et lån jeg skal investere i.

Hva gjelder risiko og hvordan jeg vurderer den i forbindelse med mulig avkastning så tåler jeg mer usikkerhet om renten på lånet er høy.

Les intervju med Emma som investerer i crowdfunding for å spre investeringene sine!

Hvordan opplever du det å investere i crowdfunding av lån kontra andre investeringsformer?

Jeg liker å investere i crowdfunding av lån. Det jeg liker er at det er en fast avkastning hver måned. Jeg har investert i ting som svinger mye mer, og da kan man bli halvsprø av å sjekke kursen hver dag.

«Da jeg kom over Monio var det veldig enkelt å forstå hva det går ut på. Monio er genialt hvis man må å ha lav inntekt fremover ettersom at man kan få fast utbetaling.» -Vegar Knudsen Vatn, investor hos Monio 

Har du noen erfaringer du ønsker å dele med andre som vurderer å investere via Monio?

«Sjekk det ut! Jeg synes det er glimrende som en av flere investeringer og jeg vil anbefale andre å prøve det ut,» sier Vegar.

Vegar Vatn er en aktiv investor på plattformen som har investert i lån til alt fra eiendomsselskaper til salatbarer. Han investerer relativt små beløp i veldig mange lån for å spre risiko.

Andre investorer på Monio

Vi i Monio synes det er utrolig interessant å bli bedre kjent med våre investorer. Vi har tatt en prat med flere Monio-investorer for å bli bedre kjent og få et innblikk i ulike investeringsstrategier.

En investor begynte å investere i crowdfunding av lån for å spre investeringene sine. En annen investor forteller at han opplever crowdfunding som et tryggere investeringsalternativ. Vi har også investorer som Elin Bergli Bang hvor forutsigbarhet er den viktigste faktoren når hun vurderer om hun skal investere i et lån.

Innholdet i artikkelen er ikke finansiell rådgivning fra Monio. Husk at all form for investering innebærer risiko for å tape hele eller deler av det investerte beløpet.